Tips voor het vinden van een kamer als student in Brussel

Toon 302 aanbiedingen
Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play

Als je een student bent die een kot wil huren terwijl je in Brussel studeert, heb je misschien al ontdekt hoe moeilijk het kan zijn om de juiste plek te vinden. Het kan moeilijk zijn om plaatsen te vinden waar studenten kunnen wonen, en nog moeilijker om plaatsen te vinden die zowel betaalbaar als in goede staat zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen zonder al te veel gedoe je ideale studentenappartement in Brussel te vinden!

Het proces

Ten eerste, laat het zoeken naar een appartement niet aan het toeval over. Studenten die het zoeken naar een appartement uitstellen tot ze op de campus zijn, betalen uiteindelijk hogere huren en hebben meer kans om in overvolle woningen te wonen. Of je nu alleen gaat of met vrienden, maak tijd vrij tijdens je campustour om studenten te vragen hoe ze hun huisvesting hebben gevonden. Je leert welke websites het beste werken en over verborgen pareltjes op en buiten de campus. Terwijl sommige internationale studenten het gemakkelijker zullen hebben om in een aan de universiteit gelieerde huisvesting te komen (indien beschikbaar), kunnen anderen gedwongen worden om verder weg van de campus te wonen of hulp te krijgen van ouders met vliegtickets of vliegtickets naar huis als je niet voor voldoende huisvesting zorgt.

Waar moet u rekening mee houden?

Studenten die geen woonruimte vinden voordat ze naar hun universiteit komen, moeten er rekening mee houden dat de meeste van hen geen accommodatie aanbieden. Om studenten te helpen bestaat er Huisvestingsbureau, maar ze zijn vaak overboekt omdat het moeilijk te voorspellen is hoeveel er zullen inschrijven.

De voor- en nadelen van elke buurt

Dicht bij je universiteit blijven is ideaal. Je hebt toegang tot culturele evenementen, bent dicht bij het openbaar vervoer en je kunt meer tijd met je vrienden doorbrengen omdat je geen lange afstanden hoeft te reizen. Dat gezegd hebbende, er is geen perfecte buurt - het komt er echt op aan wat u persoonlijk het meest aanspreekt. Vlaamse buurten zoals Schaarbeek of Sint-Agatha-Berchem bieden geweldige deals voor studentenhuisvesting die dichter bij CEGESOMA liggen, terwijl Franse buurten zoals Evere of Sint-Lambrechts-Woluwe beschikken over beter openbaar vervoer en betere infrastructuur. Als u door elk gebied loopt, kunt u bepalen welke buurt voor u geschikt is.

Wat is nog meer belangrijk?

Welke andere dingen zijn belangrijk bij het zoeken naar woonruimte in Brussel? Studenten moeten ook hun ogen open houden voor specifieke voorzieningen zoals parkeerplaatsen, opslagruimte en wasserette. Er zijn tal van websites die u kunnen helpen bij het online zoeken, maar waar moet u nog meer aan denken bij het bekijken van onroerend goed? Hier wat extra tips

Wat voor kamer zoek je?

Het vinden van huisvesting in het buitenland kan moeilijk zijn, vooral als je niemand kent in je stad van bestemming. Een manier om gevoelens van isolement en eenzaamheid te overwinnen, is door met andere mensen samen te leven; Als je echter met een beperkt budget naar het buitenland gaat, is het delen van een appartement meestal niet haalbaar. Als je echt je eigen ruimte wilt, maar de kosten laag wilt houden, is een andere optie om woonruimte te vinden die ook dienst kan doen als werkruimte. Veel Europese steden hebben co-working-ruimtes waar studenten en andere jonge professionals maandelijks contributie betalen, zodat ze toegang hebben tot gedeelde bronnen zoals printers en wifi - geen huur!

Wat voor kamer zoek je?

Wees realistisch over uw budget. U kunt eenvoudige kamers of appartementen op prikborden vinden, maar niet veel anders. Je zult waarschijnlijk minimaal € 500-600 per maand moeten uitgeven voor een kamer met eigen badkamer die is voorzien van basisvoorzieningen en wifi (misschien wil je een Ethernet-kabel meenemen als je stabiele internettoegang wilt). Met een ongemeubileerde studio kun je maandelijks tussen de € 600-1.000 en meer betalen als het wordt geleverd met voorzieningen zoals een wasservice of parkeergelegenheid. Houd er rekening mee dat de huur meestal op de eerste van elke maand verschuldigd is, dus zorg ervoor dat u genoeg geld opzij zet voordat u iets tekent.Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play