Tips voor het vinden van een kot in Antwerpen

Toon 237 aanbiedingen
Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play

Tijd om het huis van je ouders te verlaten en de echte wereld in te gaan? Verhuizen naar een studentenkamer in Antwerpen is waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt, maar het kan moeilijk zijn om een ​​betaalbare plek te vinden die alles biedt wat je nodig hebt. Bekijk deze tips voor het vinden van een studentenkamer in Antwerpen, zodat je kunt beginnen met studeren zonder je zorgen te maken over je woonsituatie!

Leer de locatie van je school

Als je dicht bij je school woont, is het gemakkelijk om te pendelen, wat betekent dat je op huur bespaart omdat je niet hoeft te betalen voor transport en gas. Dit betekent ook dat je geen tijd buiten de les hoeft te nemen om naar huis te gaan. En tot slot, als je lessen klaar en afgestoft zijn voor de dag, kun je met wandelen (of fietsen) naar huis decomprimeren zonder kostbare studietijd in beslag te nemen.

Weet waar je wilt wonen

Als je nieuw bent in de stad, kijk dan op een kaart. Kijk of er buurten zijn waar je je bijzonder aangetrokken voelt en probeer er een te vinden die bij je past: dicht bij het openbaar vervoer of studentenvoorzieningen zoals gezondheidszorg en counseling. Als je vrienden hebt die daar studeren, vraag ze dan naar hun buurt. Je kunt ook beginnen door naar de website van je universiteit te kijken of hun Facebook-pagina te bekijken; soms plaatsen ze informatie over open dagen en andere evenementen die je kunnen helpen een idee te krijgen van welke buurten je misschien leuk vindt. En onthoud: alleen omdat het in de buurt van de campus is, wil nog niet zeggen dat het goedkoop is! Het is de moeite waard om buurtstatistieken over huurprijzen te onderzoeken, zodat u weet of het redelijk is voordat u verplichtingen aangaat.

Compromis sluiten met je huisgenoten

Het is geen geheim dat het moeilijk kan zijn om met vreemden samen te leven. Maar er zijn manieren om een ​​huursituatie te laten werken zonder iedereen gek te maken. Begin met compromissen te sluiten: uw ideale opstelling zijn misschien twee aangrenzende slaapkamers en een gedeelde badkamer, maar u kunt zich waarschijnlijk maar één slaapkamer veroorloven. Zoek uit hoeveel van je huur je bereid bent te delen met je huisgenoten, en probeer dan drie mensen te vinden die willen wat je hebt (niet per se een identieke opstelling). Houd ook rekening met de kosten: als u voorzieningen zoals een wasservice of parkeerplaats wilt die niet bij uw huur zijn inbegrepen, moet u uitzoeken hoeveel die extra's alleen zouden kosten en een korting bedingen.

Wees niet bang om hulp te vragen

Als u bij een vriend of familielid logeert, vraag hen dan om u te helpen. Als je vrienden op school hebt die op zoek zijn naar huisgenoten, kijk dan of ze hulp nodig hebben bij het vinden van huisvesting. Als je niemand kent en online geen geluk hebt, bekijk dan studentenforums of Facebook-groepen die verband houden met je universiteit. Er is bijna altijd een gedeelte waar mensen vragen stellen over het vinden van huisvesting, en mensen helpen u meestal graag als ze eenmaal weten wat uw situatie is. Misschien maak je zelfs nieuwe vrienden! Op de campus wonen kan handiger zijn, maar kan ook duurder zijn.

Vind woonruimte die bij je past

Let op gemeubileerde appartementen en overweeg een kot. Koten zijn kleine, goedkope appartementen op of nabij de campus die per bed te huur zijn. Deze optie kan aantrekkelijk zijn voor studenten die bij huisgenoten willen wonen, maar niet al hun bezittingen willen regelen. Bovendien kunnen ze een geweldige manier zijn om vrienden te maken terwijl je je aanpast aan je nieuwe omgeving.Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play