De ultieme gids voor het vinden van een kot in Gent

Toon 65 aanbiedingen
Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play

Plaats

Studenten die op zoek zijn naar een kot zullen ontdekken dat Gent een bevolking heeft van ongeveer 200.000 mensen, en dat maakt het relatief gemakkelijk om studenten te vinden die buiten de campus wonen. U wilt dichtbij genoeg wonen zodat u zich kunt verplaatsen zonder lang te hoeven pendelen of te maken krijgt met hoge gasprijzen, maar u wilt ook niet te dichtbij wonen. Hoe dichter je bij de campus zit, hoe hoger je huur zal zijn. Als het tijd is om op zoek te gaan naar een appartement, praat dan met vrienden die in de stad wonen en kijk wat ze elke maand betalen.

Grootte

Het eerste waar je op moet letten bij het zoeken naar studentenhuisvesting is de grootte. De voertaal in Gent is Nederlands en de meeste inwoners spreken Engels als tweede taal. U zult merken dat kleine stadsdelen zijn verdeeld in drie verschillende townships: Sint-Amands, Sint-Pieters en Zwijnaarde. Hoewel elke gemeente woningen biedt met verschillende kenmerken, is het belangrijk dat je een buurt kiest die het beste bij je persoonlijkheid en behoeften past, zodat je dicht genoeg bij de klassen kunt wonen, maar ver genoeg weg van luidruchtige buren of bouwplaatsen. Als je Gent nog moet bezoeken, zorg er dan voor dat je toekomstige appartement een gemakkelijke toegang tussen school en thuis biedt, terwijl het ook gemakkelijke toegang biedt tussen vervoersknooppunten.

Voorzieningen

Waar je woont heeft waarschijnlijk invloed op je dagelijkse leven, dus het is belangrijk om een ​​plek te kiezen die bij je levensstijl past. Voorzieningen zoals sportscholen en buitenruimtes kunnen ook helpen om uw nieuwe huis comfortabeler te maken. Zoek naar voorzieningen zoals gratis wifi, airconditioning en parkeergelegenheid om ervoor te zorgen dat uw nieuwe appartement of kamer aan niets essentieels ontbreekt. Kotzoeker heeft heel veel informatie over voorzieningen voor studentenkamers aan universiteiten in heel België. Vind een school bij jou in de buurt!

Ken uw rechten als huurder

Verhuurders en makelaars hebben veel rechten en zijn niet bang om ze te gebruiken, maar studenten en jongeren hebben er net zoveel, zo niet meer. Onze eerste tip is altijd uw rechten te kennen. Onderteken niets totdat u zeker weet dat alles wat erop staat waar is - en nog beter, laat het van tevoren nakijken door een advocaat! Wat betreft het vinden van een studentenkamer in Gent, wil je er ook zeker van zijn dat elke plaats die je verhuurt voldoet aan alle wettelijke normen. Een verhuurder kan je om een ​​borg vragen, maar ze mogen niet meer dan één maand huur als borg in rekening brengen, tenzij ze vooraf officiële toestemming hebben van hun lokale overheid.Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play