Een studentenkamer vinden in Leuven

Toon aanbiedingen
Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play

Hoe vind je een studentenkamer in Leuven, België? Waar kun je wonen? Hoeveel kost het? Dit zijn slechts enkele van de vragen die men zich kan stellen als men naar Leuven komt om aan de universiteit te studeren of les te geven. In deze gids probeer ik deze vragen te beantwoorden en geef ik je mijn tips over hoe je je zoektocht kunt starten en wat je moet weten voordat je gaat verhuizen!

Huurprijs/maand

Leuven staat niet bepaald bekend om zijn goedkope huur. De meest betaalbare optie is om samen met andere studenten in een kot (het Belgische equivalent van een studentenhuis) te wonen. Kot Casteels heeft een- en tweepersoonskamers beschikbaar voor respectievelijk zo'n 500 en 800 euro per maand. U kunt bij deze accommodaties per semester of per jaar huren; het helpt als je vrienden hebt die daar eerder hebben gewoond, aangezien deze kots over het algemeen kleine en hechte gemeenschappen zijn. Er zijn enkele goedkopere opties voor 200 euro per maand, maar hun kwaliteit komt mogelijk niet overeen met hun prijskaartjes. Een bureau genaamd Domus International is gespecialiseerd in het vinden van een studentenkamer in het buitenland; ze richten zich op het helpen van internationale studenten bij het vinden van comfortabele woonarrangementen in de buurt van universiteiten in heel Europa, zoals kots en studentenhuizen!

Voorzieningen

De meeste studenten zoeken een kot die dicht bij hun studielocatie ligt en niet te ver van de stad. Het gemiddelde bedrag dat u voor nutsvoorzieningen per maand kunt verwachten, ligt tussen de 100-200 euro, maar sommige verhuurders nemen dit op in uw huur. Nogmaals, het hangt af van waar je woont; Als je bereid bent om elke dag ongeveer 15 minuten naar de les te lopen, heb je veel meer flexibiliteit als het tijd is om een ​​plek te zoeken. Het is echter belangrijk om de bedrijfskosten in de gaten te houden; zorg ervoor dat ze worden meegenomen in uw maandbudget! Je moet ook vragen of je verhuurder kortingsopties biedt (zoals het betalen van één rekening per semester) of dat ze pakketten aanbieden bij internetproviders of elektriciteitsmaatschappijen.

Plaatsen vinden

Een van uw beste keuzes is om contact op te nemen met lokale makelaars en vastgoedbeheerders. Vastgoedkantoren hebben vaak regelmatig te maken met huurders en verhuurders; ze weten wat er beschikbaar is, wie er gaat verhuizen, enz. Bovendien kunnen ze misschien wat inzichten bieden die je anders zou missen.

Hoe ik mijn studentenkamer vond

Voor mij was het een beetje puur geluk. Ik heb nog nooit naar accommodatie gezocht en had een paar vrienden die me vertelden dat ze iemand zochten om hun appartement te delen. Dus als je niet vooruit plant om een kot te vinden, zijn er nog steeds manieren om huisvesting te vinden in de buurt van je universiteit of hogeschool. Ik had het geluk dat mijn huisgenoten en ik het echt goed met elkaar konden vinden, want weggaan van huis is al moeilijk genoeg zonder naar een ongemakkelijke ruimte te hoeven verhuizen. Als u zich op uw gemak voelt in uw leefomgeving, kunt u zich gemakkelijker aanpassen aan uw nieuwe omgeving en kunt u zich concentreren op het vertrouwd raken met alle aspecten van uw nieuwe stad in plaats van u zorgen te maken over waar u 's nachts gaat slapen of niet. er is warm water aanwezig om te douchen.Ontdek het op App Store
Ontdek het op Google Play